12 abr 2021, 15:45

Да би бил този миг реален 

  Poesía » De amor
314 3 4

Да би бил този миг реален,
а не мечта обвита от мъгли!
Луната гледа образа печален,
когато надалеч си ти.


Заглъхват устни в люлякова пролет,
залепнали във захаросан мед,
мъглите сълзите си ронят,
мълчи прашасал старият тромпет.


Замръкваш отзивчиво своеволен
и плъзга се по кожата грехът.
Да би бил този миг реален,
да беше ме окъпал под дъжда!


Солена е преглътнатата жажда
под люляка потръпващ от нега́.
Да бе дошъл, да беше ме погалил,
а ти остави мене да тъжа.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??