3 sept 2010, 9:54

Да горят спомени 

  Poesía
897 0 18

 

Стари страници с намачкани спомени

се търкалят по пода на настоящето.

Уж са мъртво дърво, а пък корени

са забили. И раждат все същото.

 

Тази тук ми е първата, как ме усмихна!

Ще пригладя релефа, че не разчитам.

От праха вероятно отново ще кихна!

Не от спомен (нали?) пак залитам...

 

Ами другата? И тя ми е скъпа!

Виж с петно от очакване как я зацапах!

От къде да намеря за грешките кърпа,

не помогнаха сЪлзите, дето изплаках.

 

А отгоре те имаха вид на боклуци -

тези сбръчкани в болка безценни хартии.

Ритах, спъвах се и ги свивах в юмруци,

вместо мир да им дам, покой, подвързии.

 

И когато пожарът запали дома ми,

аз да седна на пода на последното бъдеще.

С тези книги, редени прилежно в ума ми,

да гори къща, не някакво сметище.

© Люсил Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??