7 ene 2011, 23:24

Да кажем: "Край!" 

  Poesía » De amor
551 0 4

Кога да кажем: "Край!" и как да спрем,

без себе си и друг да нараниме,

възторга на кръвта да погребем,

макар  да  ни  боли непоносимо.

 

Да си решим, че стига, баста, END

и крачката напред ще е трагична,

да си налеем чашка-две абсент

и да забравим всичко драматично.

 

Да се откажем, без докрай дори

копнежа, пътя да сме преболели.

Като катрана чер да ни гори

последното ни "НЕ". Но да са бели

 

мечтите ни със райски аромат,

с цвета на четрилистни детелини.

Това характер, воля е, инат

и мъдрост, неподвластна на годините.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • мъдър стих,поздрав
  • Къде е началото и има ли край??Вечните въпроси за философи и поети...
  • Сила и смелост трябват за това, поздравления за стиха...
  • Благодаря ти за този стих! Намерих в него утеха, мъдрост и търсени отговори!
Propuestas
: ??:??