Защо ли тръгвам тъжна и смълчана,
когато знам, че искам да остана?
Редят се тихо стъпки бавни, тежки,
като мъниста от безкрайни грешки.
Страхувам се да се обърна, да погледна,
че тази стъпка може да ми е последна.
Заслушвам се… дали след мене някой тича,
да ме догони, върне и обича?
© Поля Христова Todos los derechos reservados
да ме догони, върне и обича?" Харесах!