26 oct 2018, 11:48

Да опитомиш звяр 

  Poesía » De amor
554 2 1

Той се приближаваше към мен,
гладен за плът, силен, огромен.
Във въздуха се носеше мирис на

страх, несигурност, идваща болка 
и някакъв спомен. 

 

В очите му пламък, в душата- пожар.
Пристъпваше бавно...

стръвник...

животно...

звяр!

 

А аз- тъй крехка и малка пред него,
премигвах с очи, треперейки леко. 
Бе тъмно и нищо не виждах.

Усещах обаче познатата близост. 

 

В миг луната по-силно засвети

и откри се пред мене плашеща гледка.
Страшен, голям, към мен посягаше 
с лапа.

 

Погалих го леко. 
- Не бой се, мечо! Не хапя!

© Гергана Спасова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ама краят е "Убиец"!!!
    Да знаеш в първият момент се облещих...а после се разсмях. Всичките ми бръмбари се затъркаляха в главата ми и се разсипаха. Това май трябва и малко в раздел "хумористични" да е, но е страхотно. Браво!!!
    Днес настроението ми мина 210 процента с тези хубави произведения. Все така! Поздрави!
Propuestas
: ??:??