ДА ПАЗИ ГОСПОД ЛОШИТЕ МОМЧЕТА
... понякога от лошите момчета
Жените чакат все добри неща –
например, да разкъсат на парчета
ужасната им женска самота.
Да сръбнат чай от билкова запарка,
наместо бренди, водка или ром.
Да седнат с тях на пейката във парка
с прекрасната илюзия за дом.
С цял бански на красиви гладиоли
на лете да ги заведат на плаж.
И всякоя Женица да се моли:
– Пази ми го навеки, Отче наш!
Да му изпържи две яйца в неделя.
Или пък? – мусака да му пече.
И всяка нощ във топлата постеля
да спи щастливо лошото момче.
Добряците на Синята Планета
да ги метеш с метлата до зори...
Да пази Господ лошите момчета! –
със тях Жените стават по-добри.
10 юний 2024 г.
гр. Варна, 20, 45 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados