Jun 11, 2024, 7:41 AM

Да пази Господ лошите момчета 

  Poetry
322 2 3

ДА ПАЗИ ГОСПОД ЛОШИТЕ МОМЧЕТА

 

... понякога от лошите момчета

Жените чакат все добри неща –

например, да разкъсат на парчета

ужасната им женска самота.

 

Да сръбнат чай от билкова запарка,

наместо бренди, водка или ром.

Да седнат с тях на пейката във парка

с прекрасната илюзия за дом.

 

С цял бански на красиви гладиоли

на лете да ги заведат на плаж.

И всякоя Женица да се моли:

– Пази ми го навеки, Отче наш!

 

Да му изпържи две яйца в неделя.

Или пък? – мусака да му пече.

И всяка нощ във топлата постеля

да спи щастливо лошото момче.

 

Добряците на Синята Планета

да ги метеш с метлата до зори...

Да пази Господ лошите момчета! –

със тях Жените стават по-добри.

 

10 юний 2024 г.

гр. Варна, 20, 45 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Супер!
  • Няма да се уморя да повтарям, страхотен си, Валери! 👍
  • Без лошите момчета жените вехнат, Валюше. Живи и здрави да са - и синове, и братя, и съпрузи, и бащи.
Random works
: ??:??