Два различни свята
(Да променим света!)
Твоят ствят и моят свят
са два различни свята:
твоят свят е като ад - в душата.
моят свят е като цвят - в главата.
Искаш ли и твоят свят
да бъде като цвят?
Това е много лесно -
и даже ще ти е чудесно!
Нека да пораснем,
да се учим,
в живота труден да сполучим!
И малко по малко да го променим:
без дрога и цигарен дим;
без глада и деспотизма,
без насилие от расизма.
без болести и катастрофи -
да има само нежни строфи!
Да кажат нявга на Земята:
“И те на света нещо са дали,
времето не са напразно пропиляли!”
Дари
© Дарина Димитрова Todos los derechos reservados