10 may 2007, 9:21

ДА ПЪТУВАМ С ТЕБ 

  Poesía
488 0 1
                                 ДА  ПЪТУВАМ  С  ТЕБ

                Колко   е   красиво,
                пролет   пукнала   навред
                и   сърцето   е   щастливо -
                ти ми носиш, скъпи, и късмет!

                Обичта  ми  искам
                с тебе да  докосне  старостта!
                И  да   спомня   вечно,
                чудната поляна със цветя...

                Погледа  привлече,
                слънцето със нас се спря!
                След рядката  горица,
                 полянка тиха, блян, мечта...

                Пълна  с  детелини,
                зеленее омайно  навред...
               Приклекнали  стаено,
               търсещи   с  ръка късмет...

               Детелини, детелини,
               на  туфички  оглеждаш.
               Кукувица  кука,
               с песента й, мило, се оглеждаш.

               И  усмивка  грейна,
               доволно  светят  две очи.
               Детелинка четирилистна,
               мъничка в шепата  скри...

               Приклекнал  си до мен,
               дъхаво  ухае майката земя...
               Колко  е красиво 
              с птича песен в слънчева леха..
     
               Отмора  нежно
               носи всеки  стрък  и храст.
               Детелинка  четирилистна,
               втора   намери  завчас...

               Щастие  двойно
              сгуши в  твоите ръце...
               И  щастливо,  зная,
               бие за теб и моето сърце...
             

© Елена Калчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??