„Не един писател си внушава,
че е накарал своя читател да мисли,
щом го е принудил да се изпоти.”
Антоан дьо Риварол /1753-1801 г./-
френски журналист и писател
Девет пъти
го прочетох,
пустия памфлет,
разнищих го
най-обстойно,
подчертах го -
ред, по ред.
Пак не схванах
същността му -
проста съм глава,
мисълта,
тъй великанска
на известния творец,
не можах да разбера.
До критик
ще се допитам,
редно е така -
няма все сама
аз да се потя!
© Росица Танчева Todos los derechos reservados