Не се вини, че някого намразваш,
че сила не достига да търпиш.
Дори съдбата плюе в свойта пазва,
когато ненадейно съгреши.
Не се страхувай да си в свойта кожа,
не се свени да бъдеш луд и прям.
Животът ни опира в гърло ножа
и всеки до предел достига сам.
По-важното е да се осъзнаем,
да се поправим и да се смирим.
Човек не е роден всичко да знае,
но трябва към добро да се стреми!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados