26 nov 2007, 10:36

Да се стопя 

  Poesía » De amor
706 0 25
 

 

Ако можех като сняг да се стопя,

но не в природата - в дланта ти.

Да потъна в бялата ръка

и бавно да се смеся със кръвта ти.

 

Да изследвам вътрешното ти пространство,

да навляза във обичащото ти сърце,

да открия в него святото си място

и на любовта си да зесея семенце.

 

Ако можех като сняг да се стопя,

но не в природата - в очи ти.

Звезда. Във тях да заблестя

по-ярко от на слънцето лъчите.

 

И тамо вечно да ме носиш,

чрез теб да виждам цветовете на света,

изгреви от огън да посрещам,

нощем под клепачите да спя.

 

Ако можех като сняг да се стопя,

но не в природата - върху прозрачната ти кожа,

да проникна в клетъчните ти ядра

и там със щастието да се уталожа.

 

И така да бъде вече невъзможно,

извън пределите ти миг да съществувам,

в живота - твоя първи сняг,

в теб да се стопя жадувам.

 

 

 

 

© Деян Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??