26.11.2007 г., 10:36 ч.

Да се стопя 

  Поезия » Любовна
704 0 25
 

 

Ако можех като сняг да се стопя,

но не в природата - в дланта ти.

Да потъна в бялата ръка

и бавно да се смеся със кръвта ти.

 

Да изследвам вътрешното ти пространство,

да навляза във обичащото ти сърце,

да открия в него святото си място

и на любовта си да зесея семенце.

 

Ако можех като сняг да се стопя,

но не в природата - в очи ти.

Звезда. Във тях да заблестя

по-ярко от на слънцето лъчите.

 

И тамо вечно да ме носиш,

чрез теб да виждам цветовете на света,

изгреви от огън да посрещам,

нощем под клепачите да спя.

 

Ако можех като сняг да се стопя,

но не в природата - върху прозрачната ти кожа,

да проникна в клетъчните ти ядра

и там със щастието да се уталожа.

 

И така да бъде вече невъзможно,

извън пределите ти миг да съществувам,

в живота - твоя първи сняг,

в теб да се стопя жадувам.

 

 

 

 

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??