30 sept 2010, 9:39

Да се върна 

  Poesía
490 0 2

Отивам без да знам дали ще се върна,

дали ще се върна в своя роден край,

да си припомня за изминалите години,

когато свободата беше до безкрай.

 

Отивам, а вече искам да се върна,

корените съхнат и вехнат без вода,

и птиците умират затворени,

никой не си – ако нямаш свобода.

 

Да се върна вкъщи много искам,

да видя къде съм роден, света мой,

да се върна всичко бих дал,

но... ако се върна, ще видя ли някой?

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??