26 mar 2021, 23:05  

Да си благодарен в любовта 

  Poesía » De amor
571 0 0

Да си благодарен в любовта

е да оценяш малките неща,

да не съдиш и кориш,

а да прощаваш и търпиш.

 

Истинска е любовта, 

само когато даваш и мълчиш.

Щастието изисква тишина,

смиреност и почтенност,

вътрешно ти се иска да изкрещиш,

но не трябва – просто си мълчиш!

 

Най-хубавите неща са като 

застрашените цветя...

рядко се срещат 

и на недостъпни места виреят,

но откриеш ли ги ти

зорко ги пази.

 

Пътят не е лек до тях,

но си заслужава,

защото какво е 

животът без истински неща,

не е ли една голяма

вакуумна среда!

 

Лутане и суета,

фалш и маски безброй,

отричане на твоя глас,

крахът на сегашното ти Аз!

© Sonya Krasteva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??