8 oct 2017, 1:52

Да си дойдем на въпроса или (Писмо до Ванката) 

  Poesía
587 0 1

Ще ти кажа мили Ванка,
днеска много ми се нанка.
Сипах си една тамянка,
но изчезна мойта дрямка.

 

После сипах си ракия
и извадих си туршия.
Само, че не съм от тия -
сам да хапвам и да пия.

 

Звъннах, Ванка на съседа,
дето пие без да гледа,
Като смядовски говеда,
дръпнахме по четири реда.

 

После знаеш - за кавгата,
пак причина бе жената.
Темата ти е позната -
де е моята заплата...

 

А съседът ми, мълчи.
Пули, ей таквиз очи.
Мен жената ме гълчи.
Както с тебе, по-преди.

 

Аз изчаках да повика,
всеки месец е и свикнах.
Я кажи с такваз жена,
как спокойно да заспя?

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хаха-върха си ,братко по съдба--разсмя ме.Аааа пиша и в дир.бг --пуснах и там стихотворението ти--малко да ги разсея хората,тъй че вече си известен и сред политиците.Браво пич!
Propuestas
: ??:??