30 jun 2014, 13:05  

Далечен поглед 

  Poesía » Filosófica
382 0 0

Разкъсах хоризонта със очи!

Промуших се, погледнах отстрани.

Видя се, бездна от лъчи!

Едва ли лесно тук ще се лети!

 

Така поех, отново с надежда...

Разумът от днес ще ми нарежда!

Къде ли светлината ме отвежда?

А моят устрем до какво се свежда!

 

Летях ли, или леко падах. Признавам!

За мене беше нещо като скок!

Решена бързо да се овладявам!

И черни облаци видях в шок!

 

Исках да докосна пак Земята!

Навярно ме притегляше с тъгата!

Споделена и тревожна в правотата!

Не е желана тази среща със самотата!

 

Отнесен звук от моите камертони.

Ще прозвучи с чувство в тон!

Изоставени от мене баритони,

от мъка ще излеят стон!

 

За да се въртя във вечността,

ще си остана неонова звезда!

Ще продължавам със светлината да летя!

На научната фантастика - ще се крепя!

© Мария Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??