Дали творим днес своя "Златорог"*
тъй както нашите предци далечни?
Талантът го изпраща само Бог,
а ние се приемаме за вечни?
Дали със тази сила на духа
за утре ще оставим пак следата?
Не знам това, но истини творя
и искрено възпявам красотата.
Дано ни оценят така и нас,
поети без измъчената слава.
Ако и по- нататък бъдем глас,
достойни сме за младите тогава!
Аделина Колева
______________________________________________
* - "Златорог" - месечно литературно художествено списание, което излиза от 1920 до декември 1943 година.
© Аделина Колева Todos los derechos reservados