26 nov 2015, 21:31

Дали ще види 

  Poesía
400 1 1

Ефирна дреха
вечерта намята
в дъждовна мрежа уловена.
Примигва
като сфетофар луната
и облаци минават на червено.

Разплисква се
звънтящо ято птици
и се спотайва в кестена на двора.
Нощта расте като зеница
и става лепкава-
като умора.

И ако
тази нощ-зеница
надникне в мен, дали ще види-
събрах крилете си на птица.
Ще ги разперя пак
по видело.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??