28 ago 2013, 15:22

Дали си струва? 

  Poesía » De amor
622 0 8

Не питай Любовта дали си струва.
Тя няма за душите ни цена.
Уж дъх е, а пък вятърна нахлува.
Сълза е, а прилича на вълна.


С искра ще блесне - в миг неволно кратък,
а в пламъка пожар ще разгори.
Лицата ще обгърне с отпечатък.
Косите ни с възторг ще посребри.


От късче глина делва ще извае
и в мрамора сонет ще възроди.
Най-тихите ни тайни ще узнае.
В най-светлата ни изповед ще бди.


Ще спре минути, седмици, години
в един единствен зов непроменим.
И пъстрите й пролетни градини
докрай едва ли с теб ще извървим.


Пресвята в нас, решила да векува,
ще грее на престол от светлина...
Не питай Любовта дали си струва.
Тя няма за душите ни цена.


(Сбъднати предчувствия)

© Ясен Ведрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??