На моята внучка Ванеса
„Подай ръка! Аз вярвам, бабо, в тебе!
Ще прелетим над пътя заледен.
Но трябва първо с пръчица вълшебна
да те направя малка. Като мен.“
Пораснало и третото ми детство,
не търси вече моята ръка.
Но с чиста обич пак света приветства.
Дано и той посрещне го така!
© Цонка Петрова Todos los derechos reservados