Дантелите на моите кошмари
не са изплетени от дом за пеперуди.
Те раждат се от осмокраки твари,
продукт отровен на токсични зъби.
И нямат свойствата на вещество,
или състав от атоми и молекули,
по-живи са от живо същество,
а никога живот не са живяли...
Или поне такъв, признат от учените,
изследващи изчезващата фауна.
Нежив живот спотайва се из ъглите
на мойто битие и мойта спалня.
Дантелите на моите кошмари
живачно и амебно ме преследват.
Подобно на злокобни аватари
те нощите ми, дните ми обсебват.
И лутат се въпроси безпосочно
във търсене на отговори скрити -
Защо преследват ме така порочно?
Какво са те? Как искам ги убити!...
И мразя, и завиждам, лъжа гнусно,
в реала точно, както всеки прави.
А нощем мъчат ме така изкусно
дантелите... на моите поквари...
28.06.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados