4 nov 2023, 20:27

Дарът 

  Poesía
261 0 0

Не се изисква много
човек да бъде щастлив!
Нужна е мъничко дързост
и ум свободен, схватлив.
Щастието достойно е
за всеки под синьо небе...
с етер искрящ от надежда
красотата неспирно расте.
Нима е толкова трудно,
да отметнеш проблема товар?
Да изпънеш рамене с копнежа
и литнеш с мечтания дар.
Нима ще трябва да слушаш
на песимизма грозната реч,
щом дълбоко в сърцето ти будно
изгрява светлината в теб.
Да си щастлив е просто кураж,
избрал вярата в доброто.
да позволиш всички малки неща
да преборят тъмнината и злото.
Да си щастлив... е дарът живот,
предложен ти с пълнотата
на всеки миг... звук и свод,
открай до край на земята

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??