10 jul 2017, 0:09

Де Юре и Де Факто 

  Poesía » De amor
549 0 0

Де юре* сме съюз – единни.
Делиш със мен любов, тъга.
Споделям с теб мечти невинни
И своята  детска чистота.
 

Де факто ние сме раздор,
Живеем в два различни свята,
Завивайки се с болка и позор,
Приспиваме за обич ний мечтата.
 

Де юре трябваше да те обичам –
В радост и болка да бъда до теб.

Името ти като молитва да изричам
И да си единствения ти за мен човек.

 

Де факто любовта при нас я няма.
Отдавна тръгна си от този дом.
Защото тя, горката, не стои в измама
И търси сигурен подслон.
 

Де юре трябваше да си до мене
В добро и зло, нали така?
И да не бъда аз за тебе бреме.
И да бъда твоята мечта.
 

Де факто не искаме да делим,
Дори въздуха в тази стая
И едва ли някога ще си простим,
Че изгубихме ний свободата – рая.
 

Де факто за едно сме добри –
Да си напомняме за изгубените мечти
И за това какви някога сме били
Преди да влезем в животите си.

______________________________________

* – Де юре (от лат.:de jure) е израз, който означава по закон (т.е. по право), юридически или законово.

© Пресияна Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??