на Надя
Дедал
сътворил крилата.
Сина си да спаси
желал.
Икар
политнал.
И в гордостта си
да стигне слънцето
сам пожелал.
Натам го знаем –
разпаднати крила,
смъртта в морето,
фиаското на любопитството…
Дедал успял…
Целта си следвал
без криволичене,
без инфантилните стремежи
да стигнеш Нищото,
което те привлича…
Икар останал символ на летежа…
Дедал…
Постигнал си целта.
И оцелял…
Забравен –
не дава екшън…
© Георги Коновски Todos los derechos reservados