13.10.2022 г., 14:48 ч.

Дедал и Икар 

  Поезия » Друга
145 3 5

на Надя

 

Дедал

сътворил крилата.

Сина си да спаси

желал.

Икар

политнал.

И в гордостта си

да стигне слънцето

сам пожелал.

Натам го знаем –

разпаднати крила,

смъртта в морето,

фиаското на любопитството…

Дедал успял…

Целта си следвал

без криволичене,

без инфантилните стремежи

да стигнеш Нищото,

което те привлича…

Икар останал символ на летежа…

Дедал…

Постигнал си целта.

И оцелял…

Забравен –

не дава екшън…

© Георги Коновски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??