18 dic 2020, 21:00

Декември 

  Poesía » Otra
519 1 4

Ухае декември на джинджифил и канела,
На топло одеяло и коледна песен.
Ухае на обич и трепети смели,
На веселие и хляб домашно омесен.

Ухае на сняг, прясно натрупал
По тротоарите и градските улички тесни.
Ухае на смях и нова елха купена,
На безгрижие и детски фантазии чудесни.

Декември ухае на много желания
- кои са за здраве, кои по-мечтателни.
Ухае на коледни книжни издания,
Които купуваме за своите най-близки приятели.

Декември е съвкупност от множество чувства,
Палитра от кисело-сладки емоции.
Декември е цяло природно изкуство,
Месец, през който се научават уроци.

Декември е Коледа и спомени мили,
Декември е маса с нечетен брой ястия.
Декември е баба, разчупваща питката.
Декември е месецът с богата украса.

Декември е най-съкровеният месец,
Когато празнуваме рождеството христово.
Декември е хем труден, хем лесен,
Той е и край, и надежда за ново.

© Роси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??