8 dic 2022, 7:53

Декември 

  Poesía
342 0 2

Декември идва със спомени снежни,

с топлина и аромат на канелен сладкиш,

сбрал на трапези традиции древни

и сърца в благодарност с мир да крепим.

 

Декември събира със суровия блясък,

снежни пъртини и преспи- неволи.

Дава надежди, спъва ни с трясък

и сочи възможност, да бъдем герои.

 

Декември зарежда ни с нови мечтания

с букет от очаквания и истини нови,

през тъмните нощи и древни сказания

да пораснем за изпитания нови.

 

Декември, месец последен от всяка година

слага знак за приключил етап.

Препускащи през живота, да бъдем и да ни има

и на новата, изтанцуваме горещия валс.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??