18 nov 2017, 9:05

Ден мой 

  Poesía
448 1 1

Прегръщам те отново, Ден!

(Какво ли друго ми остава...)

Нали на мен си отреден...

Какво ми носиш? Мъка? Слава?

 

Или нечакан син копнеж?

Фатална среща? Обич нова?

Душата ми щом разбереш,

за тебе, Ден, ще съм готова.

 

Вземи ме и води ме, Ден!

В слънца сълзите ми превръщай!

Издигай ме над всяка тлен,

и...

миналата обич връщай!

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??