16 dic 2011, 13:11

Ден за жени 

  Poesía
840 0 7



Ден за жени

 

 

Хороскоп за деня. После чаша кафе.

И надежда във чашата скрита.

Днес май пак ще вали. И това е добре.

Пак се почва - че кой ли ме пита?!

Още глътка кафе. Две цигари на крак,

после йога за малко духовност.

Синоптикът сгреши и е толкова млад -

от екрана ме глeда чаровно.

 

Следобяд - два и пет. Тъй небрежно вали,

а така ми се носят сандали.

Ще си взема чадър. Днес е ден за жени

и за сбъднати малки желания.

Ще си хвана такси. Даже две, даже три,

ще похарча пари във казино.

Ако ще да вали, да гърми, да трещи -

ще избутам досадната зима.

 

Шест и двайсет - у нас. Боже, колко е хубаво!

И започвам да режа салатата.

Днес съм Вечната Амбър, Мерилин, Жана Д'АРК -

който ще да ме пали на кладата!

 

 

 

© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??