Ден за жени
Хороскоп за деня. После чаша кафе.
И надежда във чашата скрита.
Днес май пак ще вали. И това е добре.
Пак се почва - че кой ли ме пита?!
Още глътка кафе. Две цигари на крак,
после йога за малко духовност.
Синоптикът сгреши и е толкова млад -
от екрана ме глeда чаровно.
Следобяд - два и пет. Тъй небрежно вали,
а така ми се носят сандали.
Ще си взема чадър. Днес е ден за жени
и за сбъднати малки желания.
Ще си хвана такси. Даже две, даже три,
ще похарча пари във казино.
Ако ще да вали, да гърми, да трещи -
ще избутам досадната зима.
Шест и двайсет - у нас. Боже, колко е хубаво!
И започвам да режа салатата.
Днес съм Вечната Амбър, Мерилин, Жана Д'АРК -
който ще да ме пали на кладата!
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА All rights reserved.