Денят ми, сив и равнодушен,
се крие хитро под стрехите.
Гледа през стъкло опушено -
тъй, казва, пазел си очите…
Ядосан стрèлка изпод вежди,
че вярвам в своята пътека,
че търся в сивото надежда…
- Внимавай, сбъркал си човека!
Политам аз след палав вятър,
пързалка търся по дъгата,
почивка - във небесен шатър...
и дива свежест във росата.
Денят ми, сив и равнодушен,
предаде се с добра усмивка…
И хукна, пъстър и въздушен,
прегърнал днес една щастливка!
© Мария Todos los derechos reservados
Прекрасна си, Водолея!