31 oct 2021, 15:53

Денят на будителите 

  Poesía » Civil
347 1 1

Събуди се от слепота раята:

"С българското се гордеем,

мечтаем силно за свободата,

в своя държава ще живеем!"

 

Не щадяха своя скъп живот,

разбунтуваха се без колебание,

че не бяха вече тълпа, а народ,

носеха кръста на своето страдание!

 

Наследниците на великия Аспарух

дръзнаха да се борят за правдина,

стресна се силно българският дух,

след петвековна тъма сияеше светлина!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Честит празник, Георги!
    Да крепне здравето на будителите!
Propuestas
: ??:??