Събуди се от слепота раята:
"С българското се гордеем,
мечтаем силно за свободата,
в своя държава ще живеем!"
Не щадяха своя скъп живот,
разбунтуваха се без колебание,
че не бяха вече тълпа, а народ,
носеха кръста на своето страдание!
Наследниците на великия Аспарух
дръзнаха да се борят за правдина,
стресна се силно българският дух,
след петвековна тъма сияеше светлина!
© Георги Всички права запазени
Да крепне здравето на будителите!