Oct 31, 2021, 3:53 PM

Денят на будителите 

  Poetry » Civilian
348 1 1

Събуди се от слепота раята:

"С българското се гордеем,

мечтаем силно за свободата,

в своя държава ще живеем!"

 

Не щадяха своя скъп живот,

разбунтуваха се без колебание,

че не бяха вече тълпа, а народ,

носеха кръста на своето страдание!

 

Наследниците на великия Аспарух

дръзнаха да се борят за правдина,

стресна се силно българският дух,

след петвековна тъма сияеше светлина!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Честит празник, Георги!
    Да крепне здравето на будителите!
Random works
: ??:??