Противно ми е още да израствам -
детето в мен така се уморява,
от сивата световна недостатъчност,
шептенето, интригите и врявата.
И не желая вашата отрова!
Било и то със ароматът на канела!
Детето в мен на всичко е готово,
за да го съдите за безразсъдство, смело.
И не желая въздухът ви да изплащам.
И да ви слушам - как съм го хабил.
Светът ми е потънал във изящество.
А вашият не ми е никак мил.
Цветът на кожата е бил най-важен.
Или пък дрехи, външен вид и пол.
Детето ви не знае как да каже,
че всъщност скапаният "цар е гол".
Не знае как да сочи осъдително,
с тълпата щом сте скръстили ръце.
А смятате, че ми е нужно усмирително -
на вас... ви трябва повече Сърце.
Детето в мен ръка ви би подало,
дори безмилостно да я жигосате.
И би му стигнало това, да знае,
че още в себе си от него носите.
© Александър Охрименко Todos los derechos reservados