Среднощно същността ми разсъбличаш.
Намираш нежен порив на дете
в душата ми. Целуваш всяка мисъл,
докосваш мойте диви светове.
Зеленото в очите ми е влажно
от сивото във твоите. Нали,
когато с тази влага те наказвам,
във тишината, пак ще ми простиш?
Нали, когато зъзнеща и гола,
без грим, без гордост и без суета,
без етикети, поза или роля...
... ще ме обичаш, както до сега
и всичко в мен без страх ще преоткриваш...
Ще пазиш онзи порив на дете,
когато същността ми разсъбличаш...
Детето в мен не бива да умре.
© Ева Корназова Todos los derechos reservados
Това го зная като две и две.
И твоя кръшен смях като дайре
люлее вече чужди светове...
И аз съм сам. Далече може би
на детството от приказния храм
и ни ме трогват твоите молби,
ни острото на укорът ти ням.