3 jun 2021, 19:51

Детски крила 

  Poesía
728 5 19

Ако днес ми потрябват крила,

ще си взема от тебе назаем.

Ще ми кажеш с усмивка: Ела!

Ще летим после, както си знаем.

 

Над морета, разперили длан,

над полета, окъпани в пролет,

над била снежни сякаш от блян,

редом с птици, с потоци отдолу.

 

Ще откриеш най-детското в мен,

с цвят и форма на малко хвърчило,

в твоя поглед – щастлив, възхитен

ще летя даже хиляди мили.

 

Ще ме водиш с искрящи очи,

с детски смях - палав, лек, чудодеен,

възрастта хич не ще ми личи.

Ще ме учиш ли как да живея?

 

Ще се уча от теб, ще летя

като весела пролетна пъпка,

с разцъфтели крила в пролетта

и по-лека от бебешка стъпка.

© Милена Френкева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Припомни ми детенце, как се лети! »

7 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??