7 jun 2017, 13:18

Детски спомени 

  Poesía » Civil
496 1 0

Как липсва ми тихата омая

на родната ми къща, където станах мъж.

С майчината ласка, нежна и любяща

и бащина повеля, обливаща ме като летен дъжд.

 

Къщата, в която раснах и играех

в игри забавни с приятели добри.

С нагласа за подвизи юнашки,

със сълзи и усмивки и със сбъднати мечти.

 

И спомена за градината красива

и мамините цветове,

с ароматните цветя със свежест дива,

отнасящи те в други светове.

 

И живея с факта, че всичкото това го имаше

и спомена за него ме подкрепя и ми помага да съм жив.

По лесно реалностите на живота сложен да приема

за да стане цветен, а не посредствен, див и сив.

 

И това е базата основна, която ме създаде,

която смятам, че направи ме човек.

С принципи да виждам истинското в живота.

За доброто да се боря и срещу лошото да търся лек.

 

И когато стигна до житейските моменти тежки.

До моментите, в които започва да боли.

С тези скъпи спомени се релаксирам,

добивам сили и усещам, че съм жив.

 

Така усещам и че съм истински!

 

                                         Стефан Цеков

© Стефан Цеков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??