30 abr 2018, 22:31

Детски сън 

  Poesía
1190 4 9

Завръщам се с най-топлите си чувства,

всред залеза във приказния, неподправен, детски свят.

Сърцето ми забива лудо а душата жадно вдишва,

дъха на млечно-лилав, люляв ароматен цвят.

 

И пак ръце протягам към лъчите златни

на грейналото слънце и безгрижни дни.

Връхлитат ме невинни спомени -

водопадени разбудени вълни.

 

Като дете сънувах цветни сънища.

По праскови катерих се,

надбягвах се със ветрове.

Мечтаех да препускам с кон из млади пасбища.

Играех на принцеса

спасявана от дракони.

Изкачвах трудни местности

без някой да ме спре.

 

Завръщам се във сладките фрагменти

със вкус на шипков мармалад.

И знам,че детството е изгрев от разтопени, сладоледени моменти

а залеза е приказка от шоколад.

© Мария Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

По пътя към света на големите »

15 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??