въздухът днес
прекалено е плътен
с нож да го режеш
в кутии да го прибираш
на най-горния рафт
в хладилника до маслото
да има за черни дни
когато му дойде времето
за смяна на маслото
и на агрегатното състояние
ще оцелеем и през тази
метаморфоза
ще преминем и през тази
метафаза и метастазите
на любовта ще покълнат
в шуплите на запасите
от черен хляб в хладилника
каквото издишам днес
прибирам го по кутиите
© Мария Василева Todos los derechos reservados