посветено на най-големия лъжец
в Българската ни история
ДИЛЕМА
Цар! И до Царя – “царедворци.”
Царят е ядосан – жертви иска.
“Царедворците” смълчани като огнеборци -
дума да обелят не им стиска.
Че вбeсен е той – всички са наясно –
и свитата “царска”, а и журналисти.
Само да изока ще им стане тясно,
макар да се правят те на непукисти.
На кръстопът е Мони – дилемата е трудна.
И се моли Богу: - Боже, дай ми мощ,
съвестта си царска да опазя будна;
Как Монарх да бъда, че и Партиен вожд?
А отгоре Господ му рече така:
- От България, чадо, бягай сега.
Че кашата, която бъркаш от години,
не е вече каша, а чисти лайна.
2003 год.
© Цвятко Илиев Todos los derechos reservados