30 mar 2008, 20:33

Диптих 

  Poesía
442 0 2
                         Диптих

         Ако                                      

Ако нещо не ми е наред,
ако боледувам
или върша глупости,
ако някой ме заобича
и ми го каже,
ако спечеля поне веднъж в живота си -
ще избягам.
В някой град
със непознат хотел на гарата.
И само името ми ще е същото.



        Ако ІІ

Ако извая нежност
с кукувичата си прежда -
няма да летиш.
Ако ме пуснеш доброволно -  
ще боли.
Като игра на шах,
по-точно мат съм.
Няма мърдане.

© Иванка Гичева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??