8 jul 2023, 16:17  

Дисекция на ракията 

  Poesía » Otra
243 1 1

Ракията, човече, е парлива.
По гърлото ни често се разлива.
Но отлежала щом е тя,
от благост е една мечта. 

 

Ракията е прима в пируети.
Разнежва и разказва тя сюжети.
За други става боен зов
и перчат се за бой готов.

 

Ракията, човече, е невинна. 
Като девица често е немирна.
По-чиста е от росата,
но покосява с косата.

 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??