ДНЕС
Днес никой не щади злодея в мен.
Със тънки устни някой ще просъска –
от завист и от злоба вдъхновен –
забравил за човешката си същност.
Аз знам, че любовта лекува мрака,
но този мрак е толкоз наслоèн,
че никой днес не вижда в него знака
„СТОП” – път да даде на утрешния ден.
Злодеят в мен човърка обществото –
днес няма нито срам, нито морал
и влачим във душите си теглото...
Човекът в нас отдавна е умрял!
© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados