17 февр. 2017 г., 19:45

Днес 

  Поэзия
282 0 4

ДНЕС

 

Днес никой не щади злодея в мен.

Със тънки устни някой ще просъска –

от завист и от злоба вдъхновен –

забравил за човешката си същност.

 

Аз знам, че любовта лекува мрака,

но този мрак е толкоз наслоèн,

че никой днес не вижда в него знака

„СТОП” – път да даде на утрешния ден.

 

Злодеят в мен човърка обществото –

днес няма нито срам, нито морал

и влачим във душите си теглото...

Човекът в нас отдавна е умрял!

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??