8 jun 2015, 1:02  

Днес бях... 

  Poesía » Otra
523 0 3

Днес бях някакво малко дете:

С панделка кукла и златно звънче.
Говорех със птичките, мечтах и летях,
Исках единствено да бъда сред тях.
 
Днес бях някакво свежо лале.
Не вярвах на никакви есени.
Целувах и слънцето, усещах дъжда,
Люлях се с на вятъра няколко песни.
 
Днес бях някаква силна жена:
Красота, а през нея - дръзка душа.
Походка и грация, и без сухи мечти -
Само ясна цел: като от едно до три.
 
Днес бях всичко, и утре ще съм.
И тиха, и бурна, кошмар и лек сън.
Но няма да бъда угодна на никого,
няма да плащам, цветна че съм.
 
Ще бъда пролет, река и сълза в един ден,
Аз съм лято с лице на жена,
Аз съм толкова, толкова много неща.
И всичките построяват само една -
Твоята най-съкровена, голяма мечта.
 
 
 
 
 
 

© Ли Николаевна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??