3 sept 2006, 13:45

ДНЕС ДУШАТА МИ...ВИЕ КАТО СИРЕНА 

  Poesía
765 0 16

Чуваш ли въздишките ми,

            тласъците на сърцето,

                             пулса на кръвта

             и воя на душата ми, Господи?

Като сирена…

Тук съм.
                          На колене… Пред Мадонaта
с младенеца.

В храма.  Пред тебе.

Болят ме сълзите

                              и плачат, Господи...

 Смирено застинала

                           в нозете ви - А

слугата ти, Господи,

Отчето...

Мирише на тамян... И вино.

                Люлеят се расо, крака и ръце

                                                   над мен,

 коленичила, за покой на душата ми.

Вия, Господи,

                            че в очите му дрънкат

                                            сребърници.

Ония на Юда  -

които Пилат даже му

върна засрамен.

                  И ме благослявят тези очи.

                 Мен -  маловерницата,  и ми

                 дават поредната прошка...

Празна съм, Господи!

Празна.

Днес в неделя. В дванайстата неделя

                                след Педесетница.

Затова...

Наклони небето! Да дойда!

Там където е чисто и светло,

където красотата блести...

Ще докосна телесните ти рани.

С устни ще  умия изсъхналата кръв

                                                 по тебе.

В твоя храм искам, Господи!

               За да забравя... Очите на Оня,

който - още от рано днес,

мирише

на тамян... И на вино.

© Веска Алексиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??