Какво време само! Не липсват емоции!
Чак да ни завидят за такива услуги.
На всяка крачка предлагат промоции.
Дори до вратата ти доставят брошури.
Преоценени истини, любов и пари!
На везната всеки ги мери. До грам!
Евтина храна за обеднели души,
лишени от искрени чувства и срам!
Вечеря за бедняци тука се сервира!
Какво ще е менюто? И с каква цена?
Поръчка за картофки с кенче бира,
а доставят … чаша ледена вода!
Отпиваш глътка, някак…непотребен.
До следващата пряка с лъскав магазин,
над който пише „Втора употреба“ ,
(признайте, фенове сме до един).
От дънките до шапките и ръкавиците,
гаранция за стилния дрескод!
Секънд хенд са даже политиците,
за N-ти път избрани с грешен вот!
Във всеки град - китайски екстри
с алъш-вериш във „Магазин за лев“.
От бански, та до стикове за селфи…
Но … за душата друго търси човек!
Жест, който носи знак за човечност.
Някой, на който му пука за теб!
Свят, непознаваш враждебност
Топла усмивка, приятелски жест!
Но днес … Днес живеем на промоция!
Почти без пари е! Народе, насам!
Просто така. Да има емоция.
Докога ли? И аз вече не знам...
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados