Aug 7, 2021, 6:20 PM

Днес има промоция 

  Poetry
358 2 6

 

Какво време само! Не липсват емоции!

Чак да ни завидят за такива услуги.

На всяка крачка предлагат промоции.

Дори до вратата ти доставят брошури.

Преоценени истини, любов и пари!

На везната всеки ги мери. До грам!

Евтина храна за обеднели души,

лишени от искрени чувства и срам!

Вечеря за бедняци тука се сервира!

Какво ще е менюто? И с каква цена?

Поръчка за картофки с кенче бира,

а доставят … чаша ледена вода!

Отпиваш глътка, някак…непотребен.

До следващата пряка с лъскав магазин,

над който пише „Втора употреба“ ,

(признайте, фенове сме до един).

От дънките до шапките и ръкавиците,

гаранция за стилния дрескод!

Секънд хенд са даже политиците,

за N-ти път избрани с грешен вот!

Във всеки град - китайски екстри

с алъш-вериш във „Магазин за лев“.

От бански, та до стикове за селфи…

Но … за душата друго търси човек!

Жест, който носи знак за човечност.

Някой, на който му пука за теб!

Свят, непознаваш враждебност

Топла усмивка, приятелски жест!

Но днес … Днес живеем на промоция!

Почти без пари е! Народе, насам!

Просто така. Да има емоция.

Докога ли? И аз вече не знам...

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Роси, за добрите думи и подкрепа, макар и да е отчайващо това, за което пиша. Можи би трябва и да е по-остро перото...
  • Браво, Даниела! Много добре и точно описание на действителността!
  • Радвам се, че ти харесва харесва, Пепи, макар и темата да не е за харесване….
    Отдавна си мисля същото, gamarima, но сега просто думите намериха отдушник !
    Благодаря ти,и на теб, Зигфрид! За пореден път!
    И на тримата ви благодаря, че прочетохте и споделяте това, което ме вълнува!
  • Браво! Аплодирам те!
  • Много точно казано!Толкова обедняхме - фактически и духовно,че промоциите станаха мерило за оцеляване!Поздрави за стиха!
  • Поздравления за хубавия стих, толкова много си вписала!
Random works
: ??:??